inapoi


FORMARE PROFESIONALA

Formarea profesionala a adultilor reprezinta o masura necesara si de o importanta deosebita , avand in vedere ca cea mai sigura forma de protectie sociala oferita persoanelor in cautarea unui loc de munca o reprezinta incadrarea lor in munca. Asigurarea mobilitatii fortei de munca, migrarea fortei de munca disponibilizata din ramurile economice ale caror mari unitati au fost supuse restructurarii catre cele care s-au mentinut sau se dezvolta sunt solutionate in multe cazuri, prin schimbarea sau prin perfectionarea calificarii.

Formarea profesionala este importanta pentru sustinerea transformarii fortei de munca in conditiile unei piete a muncii aflata intr-o permanenta evolutie.

Preocuparea permanenta a Agentiei Judetene este de imbunatatire a performantelor, avand in vedere dorinta de a oferii servicii de calitate persoanelor cu care intra in contact.

Schimbarile intervenite pe piata muncii presupun o continua adaptare a activitatii Agentiei Judetene la noile conditii , prin intensificarea activitatilor de formare profesionala in meseriile solicitate pe piata muncii.

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Arges este autorizata , conform legislatiei in vigoare, pentru 22 meserii pentru care poate organiza programe de formare profesionala prin centru propriu.

Mentionam ca la nivelul judetului Arges exista incheiate protocoale cu : Universitatea de Stat Pitesti, Inspectoratul Scolar Judetean Arges, Grupul Judetean de Lucru pe problemele romilor, Penitenciarul Colibasi, Consiliul Judetean .

AJOFM Arges si-a propus organizarea de programe de formare profesionala in 22 de meserii dupa cum urmeaza:

Plan de formare pe anul 2017

Stadiul realizării planului de formare profesionala la data de 31.08.2017

Stadiul realizării planului de formare profesionala la data de 31.07.2017

top