inapoi


FORMARE PROFESIONALA

Formarea profesionala a adultilor reprezinta o masura necesara si de o importanta deosebita , avand in vedere ca cea mai sigura forma de protectie sociala oferita persoanelor in cautarea unui loc de munca o reprezinta incadrarea lor in munca. Asigurarea mobilitatii fortei de munca, migrarea fortei de munca disponibilizata din ramurile economice ale caror mari unitati au fost supuse restructurarii catre cele care s-au mentinut sau se dezvolta sunt solutionate in multe cazuri, prin schimbarea sau prin perfectionarea calificarii.

Formarea profesionala este importanta pentru sustinerea transformarii fortei de munca in conditiile unei piete a muncii aflata intr-o permanenta evolutie.

Preocuparea permanenta a Agentiei Judetene este de imbunatatire a performantelor, avand in vedere dorinta de a oferii servicii de calitate persoanelor cu care intra in contact.

Schimbarile intervenite pe piata muncii presupun o continua adaptare a activitatii Agentiei Judetene la noile conditii , prin intensificarea activitatilor de formare profesionala in meseriile solicitate pe piata muncii.

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Arges este autorizata , conform legislatiei in vigoare, pentru 21 meserii pentru care poate organiza programe de formare profesionala prin centrul propriu.

Mentionam ca la nivelul judetului Arges exista incheiate protocoale cu : Universitatea de Stat Pitesti, Inspectoratul Scolar Judetean Arges, Grupul Judetean de Lucru pe problemele romilor, Penitenciarul Colibasi, Consiliul Judetean .

Prognoza cursuri document pdf

AJOFM Arges si-a propus organizarea de programe de formare profesionala in 21 de meserii dupa cum urmeaza:

Plan de formare pe anul 2018

Plan de formare pe anul 2017

Stadiul realizarii planului de formare profesionala la data de 31.12.2017

Stadiul realizarii planului de formare profesionala la data de 30.11.2017

Stadiul realizarii planului de formare profesionala la data de 31.10.2017

Stadiul realizarii planului de formare profesionala la data de 30.09.2017

Stadiul realizării planului de formare profesionala la data de 31.08.2017

Stadiul realizării planului de formare profesionala la data de 31.07.2017

top